Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát kifőzzük, közben elkészítjük a mártást. A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket. Az egészet készre pároljuk nagyjából 15–20 perc alatt, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, és néhány percig együtt forraljuk. Egy mély tepsit vajjal kikenünk, majd a kifőtt tészta felét az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
wera013
Beküldte: 2013.06.27.

Hozzávalók

A mártáshoz

Elkészítése

A tésztát kifőzzük, közben elkészítjük a mártást. A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket. Az egészet készre pároljuk nagyjából 15–20 perc alatt, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, és néhány percig együtt forraljuk.

Egy mély tepsit vajjal kikenünk, majd a kifőtt tészta felét az aljára terítjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a reszelt sajt felével és a tejföllel. Csipet sóval és majoránnával ízesítjük, majd a keverék felét a tésztára simítjuk.

Ráöntjük a húsos mártást, megszórjuk kukoricával, majd a maradék tésztával lefedjük. A tetejét bekenjük a maradék tojásos-sajtos-tejfölös öntettel.

Megszórjuk egy kevés szárított petrezselyemmel, végül a maradék reszelt sajttal is. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
wera013
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is