Elkészítése
A palacsintákat a megadott hozzávalókkal kikeverjük és megsütjük. Nekünk 18 db közepes vastag palacsinta lett. A palacsintákat megtöltjük a diós-cukros keverékkel, de félreteszünk belőle egy maréknyit. A feltekert palacsintákat, mint a széles metéltet, felszeleteljük, és vajjal kikent sütőtálba tesszük. A tetejére szórjuk az előzőleg félretett tölteléket.
A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük, közben beleszórjuk a porcukrot. Amikor már kemény habot kapunk, belekeverjük a baracklekvárt is. Ezt a habot a sütőtálban lévő diós palacsintákra kenjük. A tálat hideg sütőbe tesszük, és 190 fokon kb. 15 percig sütjük, amíg a hab meg nem pirul.
Közben elkészítjük a citromos öntetet. A pudingport a tojássárgájával, a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő maradék tejhez öntjük, és egyszer felforraljuk. Végül hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.
Tálalásnál a tányérra szedett palacsintákat leöntjük a citromos öntettel, és így kínáljuk.
