Elkészítése
A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, és körülbelül 2 óra alatt szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd hat darab, dupla téglalap méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik felét késsel bevagdossuk – ez kerül majd felülre, így a töltelék szépen átsülhet és látványosan mutat.
A lilahagymát apró kockákra vágjuk, a sonkát vékony csíkokra szeleteljük, a sajtot lereszeljük, majd az egészet egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tészták sima felére elosztjuk a tölteléket, ráhajtjuk a bevagdosott fedőlapokat, majd a széleket villával alaposan lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tészták tetejét felvert tojással megkenjük, majd forró sütőbe tesszük, és körülbelül 15 perc alatt szép pirosra és ropogósra sütjük. A megsült táskákat papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Hűlés után tálaljuk.

