Elkészítése
A kenyeret felkockázzuk. Kevés tejben elkeverjük a kakaót, majd hozzáöntjük a többi tejhez, beletesszük a margarint, a kristály- és vaníliás cukrot, majd felmelegítjük, amíg a margarin elolvad.
A meleg tejes keveréket a kenyérkockákra öntjük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a felvert tojásokat, valamint a reszelt citrom- és/vagy narancshéjat. A masszát kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük – lehet torta- vagy őzgerincforma is – és előmelegített sütőben kb. 20–30 perc alatt készre sütjük. Figyeljük a szélét: ha elkezd barnulni, már jó. A lényeg, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszáradhat.
Ha kihűlt, gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne az olajat, és a sütemény tetejére csorgatjuk. Ízlés szerint díszíthetjük citrushéjjal vagy porcukorral. Mivel két napos kenyérből készült, a belseje kellemesen pudingos lett – gyorsan el is fogyott.
