Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Cukkini lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukkiniket alaposan megmossuk, majd legyaluljuk vagy lereszeljük. Ha zsenge, a héját is rajta hagyhatjuk. Ne reszeljünk hosszú csíkokat, inkább apróbb darabokra vágjuk, hogy rövidek legyenek. Két citrom héját hozzáreszeljük a cukkinihez, majd belereszeljük vagy apróra vágjuk a gyömbért is. A citromokat úgy hámozzuk meg, hogy a fehér héjat is eltávolítjuk, a magokat kiszedjük, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.07.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A cukkiniket alaposan megmossuk, majd legyaluljuk vagy lereszeljük. Ha zsenge, a héját is rajta hagyhatjuk. Ne reszeljünk hosszú csíkokat, inkább apróbb darabokra vágjuk, hogy rövidek legyenek.

Két citrom héját hozzáreszeljük a cukkinihez, majd belereszeljük vagy apróra vágjuk a gyömbért is. A citromokat úgy hámozzuk meg, hogy a fehér héjat is eltávolítjuk, a magokat kiszedjük, a gyümölcshúst pedig feldaraboljuk, és a cukkinihez adjuk.

Hozzáöntjük a zselésítőt, majd állandó keverés mellett főzni kezdjük. Bár rövid ideig tart, amíg a cukkini eléri a forráspontot, fontos, hogy folyamatosan kevergessük.

Amikor a keverék felforr, hozzáadjuk a cukrot, és lobogva főzzük 2–3 percig.

Ezután az elkészült lekvárt tiszta üvegekbe töltjük (nekünk három normál méretű befőttesüveg lett belőle), rácsavarjuk a tetőt, és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk őket.

A cukkini lekvár ezzel el is készült, és süteményekhez, fagylalthoz vagy palacsintához is kiválóan felhasználható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is