Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát, a sárgarépát és a zellert apró kockákra vágjuk. Kevés olajon, sóval megszórva üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés cukrot, a friss vagy szárított fűszernövényeket és a borsot. Kevés vízzel felöntjük, majd belekeverjük a darált húst. Hozzáadjuk a felkockázott, magtalanított hámozott paradicsomot is. A szószt addig főzzük, míg a hús elveszíti nyers […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.07.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát, a sárgarépát és a zellert apró kockákra vágjuk. Kevés olajon, sóval megszórva üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés cukrot, a friss vagy szárított fűszernövényeket és a borsot. Kevés vízzel felöntjük, majd belekeverjük a darált húst. Hozzáadjuk a felkockázott, magtalanított hámozott paradicsomot is. A szószt addig főzzük, míg a hús elveszíti nyers színét, és az ízek összeérnek.

Közben a penne tésztát sós, enyhén olajos vízben al dente állagúra főzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tészta minden darabjára szükség lesz, így ne nassoljunk főzés közben.

A kapcsos tortaforma oldalát vékonyan beolajozzuk, legjobb, ha ecsettel dolgozunk. A formát oldalra döntve egymás mellé állítjuk a tésztákat, hogy szorosan kitöltsék a teljes felületet. Ez egy kis türelmet igényel, de megéri a látványért. Miután elkészült a „tésztatorony”, alufóliával szorosan körbetekerjük a forma alját és oldalát is, hogy a szósz sütés közben ne szivárogjon ki.

A bolognai szószt rákanalazzuk a tésztára, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és aranybarnára pirul.

Miután kivettük a sütőből, kicsit hűlni hagyjuk, majd késsel óvatosan körbevágjuk a forma szélénél. A kapcsos formát kinyitjuk, és a szélét óvatosan lehúzzuk úgy, hogy az alufólia még megtartsa a tészták formáját.

Frissen, friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk. Ez az étel nemcsak látványos, hanem laktató és ízletes fogás is.

Tortaforma: 24 cm

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is