Elkészítése
A húst felkockázzuk, a hagymát finomra aprítjuk, a petrezselymet felvágjuk.
Egy lábasban olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymát, majd levesszük a tűzről, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott húst, fűszerezzük ízlés szerint, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük.
A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi, megsózzuk, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.
A zöldborsót enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A kész tarhonyát, a puhára főtt húst és a zöldborsót összekeverjük, hőálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul. Melegen tálaljuk.
