Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és tovább verjük, amíg fényes habot kapunk. Belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan, kézi habverővel dolgozzuk bele, végül hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat is. A masszát sütőpapírral bélelt hosszúkás vagy kapcsos tortaformába öntjük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.07.19.

Hozzávalók

Máz

Elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és tovább verjük, amíg fényes habot kapunk. Belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan, kézi habverővel dolgozzuk bele, végül hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat is.

A masszát sütőpapírral bélelt hosszúkás vagy kapcsos tortaformába öntjük, és világos aranyszínűre sütjük. Sütés után rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére csorgatjuk vagy elsimítjuk. Hűvös helyen vagy hűtőben hagyjuk megdermedni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is