Elkészítése
Tészta:
Először a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat és a kakaóport. Ezután belekeverjük a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához.
Töltelék:
A túrót összekeverjük a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával. Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Egy kávéskanál segítségével „foltokban” elhelyezzük a túrós masszát a tészta tetején.
Sütés:
Az előmelegített sütőben, 170 fokon, lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre sütjük. A megsülését tűpróbával ellenőrizzük.

