Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztből, vajból, tojássárgájából, porcukorból, vaníliás cukorból és a felfuttatott élesztőből tésztát gyúrunk. A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt 25×39 cm-es tepsibe helyezzük, majd 1 órát kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben halványsárgára sütjük. A tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval és citromlével kemény, fényes habbá verjük. A megsült tészta tetejét […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.07.17.

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztből, vajból, tojássárgájából, porcukorból, vaníliás cukorból és a felfuttatott élesztőből tésztát gyúrunk. A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt 25×39 cm-es tepsibe helyezzük, majd 1 órát kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben halványsárgára sütjük.

A tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval és citromlével kemény, fényes habbá verjük. A megsült tészta tetejét megkenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a habot. Megszórjuk mogyoróforgáccsal, és visszatesszük a sütőbe, ahol inkább szárítjuk, mint sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is