Elkészítése
A bulgurt dupla mennyiségű vízben puhára főzzük, a közepébe egy kisebb fej vöröshagymát helyezünk.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fagyasztott vajbabot kiolvasztjuk, majd együtt pároljuk őket. Hozzáadjuk a vöröshagyma krémet, a delikátot, valamint ízlés szerint a kedvenc fűszerkeverékünket vagy egy kevés borsot. Felöntjük tejszínnel, és az egészet puhára pároljuk.
Ha minden megfőtt, egy nagyobb jénai tálat kiolajozunk. Alulra rétegezzük a bulgurt, ráhalmozzuk a vajbabos csirkemellet, majd így folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére beirdalt, felszeletelt szalonnadarabokat teszünk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szalonna szépen megpirul. Tálalás előtt sajtot reszelünk a tetejére.

