Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Házi kenyér III.

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kovász készítése: Először 4 kanál lisztből és fél csomag élesztőből, amit langyos cukros vízben elkeverünk, kovászt készítünk. Ezt 1 órán át kelesztjük, közben át-át keverjük. Tészta készítése és kelesztése: Ezután a kovászt hozzákeverjük 1,5 kg liszthez és jó simára dagasztjuk. Ezután a tésztát meleg helyen tovább kelesztjük. Formázás és sütés előkészítése: Ha a tészta megkelt, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Kovász készítése:

Először 4 kanál lisztből és fél csomag élesztőből, amit langyos cukros vízben elkeverünk, kovászt készítünk. Ezt 1 órán át kelesztjük, közben át-át keverjük.

Tészta készítése és kelesztése:

Ezután a kovászt hozzákeverjük 1,5 kg liszthez és jó simára dagasztjuk. Ezután a tésztát meleg helyen tovább kelesztjük.

Formázás és sütés előkészítése:

Ha a tészta megkelt, gyúródeszkára öntjük, átgyúrjuk, majd egy tepsibe tesszük. Tovább kelesztjük, míg a tepsi tele nem lesz. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Sütés:

Ha a tepsi tele kelt, a tészta tetejét langyos vízzel megkenjük, és betesszük sütni, de a sütő hőmérsékletét visszavesszük 150 fokra. Ha a teteje szép pirosra sül, a kenyér már kész is van, ahogyan nagyanyáink is sütötték.

Ez a kenyér nagyon finom, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot és tartósítószert.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is