Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött finomságok

Kapros töltött tök

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált húst összekeverjük a félig megfőzött rizzsel, a tojással és a kevés olajon üvegesre dinsztelt vöröshagymával. Ízesítjük sóval, borssal és aprított kaporral. A zsenge tököket megmossuk, levágjuk a végeiket, de nem hámozzuk meg. Hosszában kettévágjuk őket, és kanállal kivájjuk a belsejüket. A tökcsónakokat megsózzuk, majd megtöltjük az előkészített darált húsos töltelékkel. A kivájt tökdarabkákat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.07.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A darált húst összekeverjük a félig megfőzött rizzsel, a tojással és a kevés olajon üvegesre dinsztelt vöröshagymával. Ízesítjük sóval, borssal és aprított kaporral.

A zsenge tököket megmossuk, levágjuk a végeiket, de nem hámozzuk meg. Hosszában kettévágjuk őket, és kanállal kivájjuk a belsejüket. A tökcsónakokat megsózzuk, majd megtöltjük az előkészített darált húsos töltelékkel.

A kivájt tökdarabkákat egy tepsibe szórjuk, ezekre helyezzük rá a megtöltött tököket. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig pároljuk.

Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. A 30 perc leteltével óvatosan kivesszük a töltött tököket a tepsiből, a tökdarabokhoz keverjük a tejfölös habarást és az aprított kaprot, majd visszahelyezzük a töltött tököket a szaftos alapra. Visszatoljuk a sütőbe, és további 15-20 percig sütjük, amíg kissé megpirul a teteje és besűrűsödik a mártás.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is