Elkészítése
A liszteket a sütőporral egy tálba tesszük, a közepébe mélyedést alakítunk ki. Ide kerül a só, az olaj, és fokozatosan keverjük hozzá a vizet is. Az így kapott tésztát lisztezett felületre borítjuk, és legalább 3 percig gyúrjuk, amíg sima állagú nem lesz. Ezután fóliával letakarva 10–15 percet pihentetjük.
A tésztából egyforma darabokat csípünk le attól függően, hány lapot szeretnénk sütni, általában 12–13 gombócot. Egyesével, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk őket. A tortilla lapokat zsiradék nélküli teflon vagy kerámia serpenyőben sütjük ki, mindig csak egyet. A serpenyőt időnként papírtörlővel áttöröljük, hogy az égett lisztet eltávolítsuk.
A tortilla akkor fordítható meg, ha a széle elkezd kunkorodni, és a felületén hólyagok jelennek meg. Mindkét oldalának elég egy-egy perc sütés. Ha elkészült, alufóliával letakarva tartjuk melegen, hogy megőrizze puhaságát.
