Elkészítése
A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és végül a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan átkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, mert kettő tortalapot fogunk sütni. Ha van két tortaformánk, egyszerre is megsüthetjük.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk. A tojásfehérjékből, porcukorból és a citromléből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük az egy evőkanál keményítőlisztet. A hab felét rákenjük az elsimított tészta tetejére, megszórjuk mandulapehellyel.
Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kivesszük a formából, és 12 egyforma szeletre vágjuk. Így készítjük el a második tortalapot is, de ezt már nem szórjuk meg mandulával és nem vágjuk fel, mert ez lesz a torta alja. Hagyjuk alaposan kihűlni.
A krémhez a joghurtokat kikeverjük a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a joghurtos keverékhez. A zselatint forró, de nem forrásban lévő vízben feloldjuk, és gyors mozdulatokkal a tejszínes-joghurtos krémhez keverjük.
A torta alsó lapját visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krém felét, megszórjuk a gyümölccsel, majd befedjük a maradék krémmel. A tetejére ráhelyezzük a felszeletelt, mandulás lapot.
Minimum három órára, de legjobb egész éjszakára a hűtő alsó részébe tesszük.

