Elkészítése
A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával mákkrémet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és egy lyukas fakanál segítségével óvatosan a kihűlt mákkrémhez keverjük. A keveréket szilikonformába vagy bármilyen rendelkezésre álló formába töltjük, és a fagyasztóba helyezzük legalább néhány órára, amíg teljesen meg nem dermed.
Tálalás előtt a parfét tálra borítjuk. Ha nehezen jön ki a formából, óvatosan tartsuk forró víz alá néhány másodpercre, hogy könnyebben kijöjjön.
Meggyöntet készítése:
A pudingport elkeverjük 3 evőkanál meggylével és a cukorral. Hozzáöntjük a maradék meggylevet, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük az öntetbe.
A parfét forró meggyöntettel, szórt mákkal és a félretett meggyszemekkel díszítve tálaljuk.
