Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával mákkrémet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és egy lyukas fakanál segítségével óvatosan a kihűlt mákkrémhez keverjük. A keveréket szilikonformába vagy bármilyen rendelkezésre álló formába töltjük, és a fagyasztóba helyezzük legalább néhány órára, amíg teljesen meg nem dermed. Tálalás előtt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.08.03.

Hozzávalók

Öntet

Elkészítése

A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával mákkrémet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és egy lyukas fakanál segítségével óvatosan a kihűlt mákkrémhez keverjük. A keveréket szilikonformába vagy bármilyen rendelkezésre álló formába töltjük, és a fagyasztóba helyezzük legalább néhány órára, amíg teljesen meg nem dermed.

Tálalás előtt a parfét tálra borítjuk. Ha nehezen jön ki a formából, óvatosan tartsuk forró víz alá néhány másodpercre, hogy könnyebben kijöjjön.

Meggyöntet készítése:

A pudingport elkeverjük 3 evőkanál meggylével és a cukorral. Hozzáöntjük a maradék meggylevet, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük az öntetbe.

A parfét forró meggyöntettel, szórt mákkal és a félretett meggyszemekkel díszítve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is