Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csontot feldaraboljuk, majd 3-4 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután leszűrjük, langyos vízzel alaposan átmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük. Ráöntünk 2 liter hideg vizet, és közepes lángon felforraljuk. Amikor a víz felforrt, visszavesszük a lángot, és hozzáadjuk a sót, borsot, valamint a paradicsompürét. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, a vöröshagymát meghámozzuk, majd mindkettőt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.06.

Hozzávalók

A májrizshez

Elkészítése

A csontot feldaraboljuk, majd 3-4 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután leszűrjük, langyos vízzel alaposan átmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük. Ráöntünk 2 liter hideg vizet, és közepes lángon felforraljuk.

Amikor a víz felforrt, visszavesszük a lángot, és hozzáadjuk a sót, borsot, valamint a paradicsompürét. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, a vöröshagymát meghámozzuk, majd mindkettőt a leveshez adjuk.

A zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, de egyelőre félretesszük. A levest fedő nélkül, kis lángon 1 órán át főzzük. Ezt követően leszűrjük, és a tiszta alaplevet visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a karikázott zöldségeket, majd körülbelül 15 percig főzzük, amíg meg nem puhulnak.

A májrizs elkészítése

A vöröshagymát lereszeljük, és kevés olajon megfuttatjuk. A májat botmixerrel pépesítjük. A hagymát, tojást, rizst, sót, borsot és a búzadarát összekeverjük a májjal. Ha a massza túl lágy, kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá. Letakarva 15 percig pihentetjük, hogy a rizs megduzzadjon.

A forrásban lévő levesbe egy tésztaszűrő kanál és egy fakanál segítségével apró, hosszúkás darabokban beleszaggatjuk a májas masszát. Főzés közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne ragadjanak össze. A gombócok körülbelül 5 perc alatt megfőnek.

Tálalás

Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is