Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Baconos csirkemell őzgerincformában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A tejfölt összekeverjük 15 dkg reszelt trappista sajttal, áttört fokhagymával, 3 evőkanál liszttel, 2 tojással és egy fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele a fűszerezett csirkemellet. Egy őzgerincformát vastag alufóliával kibélelünk, majd úgy béleljük ki baconnel, hogy a szeletek kilógjanak a forma […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

A tejfölt összekeverjük 15 dkg reszelt trappista sajttal, áttört fokhagymával, 3 evőkanál liszttel, 2 tojással és egy fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele a fűszerezett csirkemellet.

Egy őzgerincformát vastag alufóliával kibélelünk, majd úgy béleljük ki baconnel, hogy a szeletek kilógjanak a forma oldalán.

A baconnel bélelt formába beleöntjük a csirkés masszát, a bacon széleit visszahajtjuk, a tetejére pedig hosszában még egy szelet bacont fektetünk. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a formát betesszük sülni.

Körülbelül 50 perc sütés után kiborítjuk a húst egy kisebb tepsibe, eltávolítjuk róla az alufóliát, és készre pirítjuk.

Szeletelve, hagymás krumplival és céklával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is