Elkészítése
A brokkoli szárát meghámozzuk, 4-be vágjuk, beletesszük egy fazékba, majd forró vizet öntünk rá. Kevés sóval, fokhagymával ressre főzzük, kb. 3-4 perc alatt. Közben a csirkemelleket egy sütőpapírra helyezzük, megszórjuk sóval, borssal és a korianderrel. Jól beledörzsöljük a fűszereket, majd ráhajtjuk a papírt és kissé megveregetjük az öklünkkel.
Kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük. Oldalankét 4-5 perc. Szép kérget kell kapnia. A brokkolikat kivesszük a főzővízből (de nem öntjük ki a vizet), és a forró grillserpenyőbe tesszük, minden oldalát szép, piros csíkosra sütjük. A brokkoli főzővizébe tesszük a bulgurt (vagy tarhonyát), fél citromot és puhára főzzük. Közben elkészítjük a salátát.
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, a retket feldaraboljuk, meglocsoljuk az olajjal és a citrom levével. A joghurtot márványosan összekeverjük az ecettel. Egy nagy tálra borítjuk a bulgurt, a megfőtt citrom belsejét kikaparjuk és jól elkeverjük vele. Rászedjük a megpirult brokkolikat, a csirkemelleket ferdén kettévágjuk és őket is ráhelyezzük a bulgurra.
Salátával és az öntettel tálaljuk. Kb. 15-20 perc alatt elkészül.
