Elkészítése
A margarint kikeverjük a sóval, négy egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és nyolc cipót formázunk belőle.
Négy cipót egyenként tányér nagyságúra nyújtunk. Az első tésztalapot megkenjük a sós margarinnal, majd ráhelyezünk egy másik kinyújtott lapot. Így járunk el mind a négy párral.
A dupla rétegű tésztát nyolc cikkre vágjuk (de akár több részre is oszthatjuk), majd a háromszögeket feltekerjük, és kiflivé formázzuk.
A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Aki szeretné, töltheti is – például pizzakrémmel.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A maradék tésztalapokkal ugyanígy járunk el.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!


