Elkészítése
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom. Hozzáöntöm a liszthez, hozzáadom a vajat, a 3 db tojássárgáját, a porcukrot, a sót, és a reszelt citromhéjat.
Jól összedolgozom, majd addig dagasztom, amíg a tészta nem lesz levegős. (Kis légbuborékok lesznek benne.) Ezután hagyom a tésztát 20-25 percig pihenni.
A deszkát meglisztezem, ráteszem a tésztát még egyszer átdolgozom (már csak egy kicsit), kinyújtom, majd kb. tenyérnyi kockákra vágom a tésztát. Minden kocka közepére kb. 1 ek lekvárt teszek.
A kocka két-két szemben lévő sarkát összenyomom ugyanúgy a kapott éleket is. (Hogy ne jöjjön ki a töltelék sütés közben.) A tepsit kivajazom, beleteszem a batyukat (de nem túl közel egymáshoz, mert még megkel). A batyuk tetejét megkenem egy kis vajjal és tojássárgával.
Beteszem a sütőbe, közepesre állítom, kb. 200 fokon 30-35 perc múlva kész a lekváros batyu.
Jó étvágyat hozzá!
