Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Zelleres-burgonya krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zellert és burgonyát, és puhára pároljuk. Kevés alaplével felöntjük, majd botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a maradék alaplevet, felöntjük tejszínnel, és ha szükséges, utánafűszerezzük. Felforraljuk – és kész is! Ha a leves túl sűrű lenne, hígítjuk még egy kevés alaplével, ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.08.10.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zellert és burgonyát, és puhára pároljuk. Kevés alaplével felöntjük, majd botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a maradék alaplevet, felöntjük tejszínnel, és ha szükséges, utánafűszerezzük. Felforraljuk – és kész is!

Ha a leves túl sűrű lenne, hígítjuk még egy kevés alaplével, ha pedig túl híg, akkor egy teáskanál alaplével elkevert étkezési keményítővel sűríthetjük.

A ropogós chipshez a megtisztított, legyalult burgonyaszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Tálaláskor a leves tetejére tesszük a ropogós burgonyát, és pár csepp zellerolajjal megkoronázzuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is