Elkészítése
Egy kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zellert és burgonyát, és puhára pároljuk. Kevés alaplével felöntjük, majd botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a maradék alaplevet, felöntjük tejszínnel, és ha szükséges, utánafűszerezzük. Felforraljuk – és kész is!
Ha a leves túl sűrű lenne, hígítjuk még egy kevés alaplével, ha pedig túl híg, akkor egy teáskanál alaplével elkevert étkezési keményítővel sűríthetjük.
A ropogós chipshez a megtisztított, legyalult burgonyaszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Tálaláskor a leves tetejére tesszük a ropogós burgonyát, és pár csepp zellerolajjal megkoronázzuk.
