Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkét alaposan megmossuk, megtöröljük, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a szárnyaszsírt, és a csirkét minden oldalán elősütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Ez a lépés segít lezárni a hús pórusait és megakadályozza a nedvesség távozását. Egy tepsibe tesszük a csirkét, meglocsoljuk a kisült zsírral, meghintjük friss fűszernövényekkel, és 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.16.

Hozzávalók

Elkészítése

  1. A csirkét alaposan megmossuk, megtöröljük, majd sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a szárnyaszsírt, és a csirkét minden oldalán elősütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Ez a lépés segít lezárni a hús pórusait és megakadályozza a nedvesség távozását.
  3. Egy tepsibe tesszük a csirkét, meglocsoljuk a kisült zsírral, meghintjük friss fűszernövényekkel, és 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt puhára sütjük. A sütési idő a csirke méretétől függően változhat.
  4. Miután a csirke megsült és puha, kivesszük a sütőből. Még melegen minden oldalát alaposan megkenjük a frissen zúzott fokhagymával, majd vastagon megszórjuk pirospaprikával, mintegy fűszeres „köntöst” adva a húsnak.
  5. Azonnal tálaljuk, mert a fokhagyma aromája a forró húson a legintenzívebb.

Tökéletesen illik bármilyen körethez, legyen az sült burgonya, rizs vagy egy friss saláta. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is