Elkészítése
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a lágy tésztát fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben előkészítjük a szilvát: megmossuk, kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a keményítő, a barna cukor, a fahéj és a szegfűszeg keverékével. A gyümölcsöt egy kivajazott sütőtálba tesszük, majd megszórjuk a darált dió és a cukor keverékének egy részével.
A pihentetett tésztából diónyi gombócokat formázunk, és sorban, egymás mellé a gyümölcsrétegre tesszük. Nem baj, ha nem érnek össze, sütés közben megnőnek, és szépen kitöltik a réseket. A tetejét megszórjuk a maradék dió és cukor keverékével.
Előmelegített, 175 °C-os sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A szilvás cobbler langyosan is finom, de igazán akkor lesz tökéletes állagú és ízű, ha 1-2 órát a hűtőben pihen.


