Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. Forró, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. A hagymát apróra vágjuk, a darált húshoz adjuk, és a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Egy darab sütőpapírt vékonyan átkenünk olajjal. A húsos masszát folpakkal lefedve, nyújtófa […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.16.

Rolád hozzávalói 4 személyre

Köret hozzávalói

Elkészítése

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. Forró, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a darált húshoz adjuk, és a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
  3. Egy darab sütőpapírt vékonyan átkenünk olajjal. A húsos masszát folpakkal lefedve, nyújtófa segítségével téglalap alakúra nyújtjuk. Eltávolítjuk a fóliát, a répaszeleteket a húsos alapra rendezzük, majd a sütőpapír segítségével roláddá tekerjük.
  4. A sütőpapír alatta marad, így a roládot ezzel együtt tesszük tepsire. Kevés vizet öntünk alá, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a sütőpapíron összegyűlt zsírral. A sütés után 15-20 percet pihentetjük, így szépen szeletelhető lesz.
  5. Amíg a rolád sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát meghámozzuk, tetszőleges formára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  6. A mártáshoz a vajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet, felöntjük a főzőtejszínben elkevert keményítővel, sózzuk, borsozzuk, és mustárral ízesítjük. Hagyni kell, hogy egyet rottyanjon, és már kész is. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk. A főtt burgonyára csorgatva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is