Elkészítése
- A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. Forró, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
- A hagymát apróra vágjuk, a darált húshoz adjuk, és a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
- Egy darab sütőpapírt vékonyan átkenünk olajjal. A húsos masszát folpakkal lefedve, nyújtófa segítségével téglalap alakúra nyújtjuk. Eltávolítjuk a fóliát, a répaszeleteket a húsos alapra rendezzük, majd a sütőpapír segítségével roláddá tekerjük.
- A sütőpapír alatta marad, így a roládot ezzel együtt tesszük tepsire. Kevés vizet öntünk alá, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a sütőpapíron összegyűlt zsírral. A sütés után 15-20 percet pihentetjük, így szépen szeletelhető lesz.
- Amíg a rolád sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát meghámozzuk, tetszőleges formára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
- A mártáshoz a vajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet, felöntjük a főzőtejszínben elkevert keményítővel, sózzuk, borsozzuk, és mustárral ízesítjük. Hagyni kell, hogy egyet rottyanjon, és már kész is. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk. A főtt burgonyára csorgatva tálaljuk.







