Elkészítése
Ez a lepénykenyér gyorsan elkészíthető, rugalmas tésztaféleség, amelyet szinte bármilyen ételhez kínálhatunk. Remekül illik szaftos fogások mellé, de tölthetjük is, vagy egyszerűen mártogatáshoz fogyaszthatjuk.
Elkészítés lépései
- Kevés sós-cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
- Hozzáadjuk a lisztet, a vajat és a joghurtot, majd jól kezelhető, nem ragacsos tésztát gyúrunk.
- Ha szükséges, kevés langyos vízzel lágyítjuk a tésztát.
- Letakarva, meleg helyen 60 percig pihentetjük.
- A megkelt tésztából kis egyforma gombócokat formázunk.
- Lisztezett deszkán sodrófával lepényeket nyújtunk belőlük.
- Forró teflonserpenyőben vagy faszénen aranybarna pöttyösre sütjük mindkét oldalukat.
Tipp
Ez a lepénykenyér sokféleképpen felhasználható: kínálhatjuk szaftos ételek mellé, tölthetjük húsokkal vagy zöldségekkel, feltekerhetjük, vagy akár mártogatáshoz is ideális. Hasonlít a spanyol tortillához, az indiai naanhoz vagy az olasz piadinához – érdemes többféle ízesítéssel kipróbálni.
