Elkészítése
Ez az omlós kenyér recept egyszerű, mégis nagyszerű választás otthoni sütéshez. A kukoricaliszt és a margarin különlegesen puha, jól szeletelhető állagot ad neki, amely másnap is élvezhető.
Elkészítés lépései
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
- A lisztet, a kukoricalisztet, a sót, az aszkorbint, a puha margarint és a vizet összekeverjük az élesztős tejjel, majd lágy tésztát gyúrunk.
- Letakarva 30 percig pihentetjük.
- Átgyúrjuk, és lisztezett kenyérformába tesszük.
- Újabb 20 percig pihentetjük.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó rácson, vízgőz felett kb. 30 percig sütjük.
- A kenyér akkor van készen, ha az alját megkocogtatva kongó hangot ad.
- Sütés után pár percre konyharuhával letakarjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tipp
Ez a kenyér nemcsak frissen, hanem másnap is omlós marad. A vízgőzös sütés segít abban, hogy ropogós héja, de puha belseje legyen.
