Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az omlós kenyér recept egyszerű, mégis nagyszerű választás otthoni sütéshez. A kukoricaliszt és a margarin különlegesen puha, jól szeletelhető állagot ad neki, amely másnap is élvezhető. Elkészítés lépései Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet, a kukoricalisztet, a sót, az aszkorbint, a puha margarint és a vizet összekeverjük az élesztős tejjel, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Ez az omlós kenyér recept egyszerű, mégis nagyszerű választás otthoni sütéshez. A kukoricaliszt és a margarin különlegesen puha, jól szeletelhető állagot ad neki, amely másnap is élvezhető.

Elkészítés lépései

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A lisztet, a kukoricalisztet, a sót, az aszkorbint, a puha margarint és a vizet összekeverjük az élesztős tejjel, majd lágy tésztát gyúrunk.
  3. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  4. Átgyúrjuk, és lisztezett kenyérformába tesszük.
  5. Újabb 20 percig pihentetjük.
  6. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó rácson, vízgőz felett kb. 30 percig sütjük.
  7. A kenyér akkor van készen, ha az alját megkocogtatva kongó hangot ad.
  8. Sütés után pár percre konyharuhával letakarjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Tipp

Ez a kenyér nemcsak frissen, hanem másnap is omlós marad. A vízgőzös sütés segít abban, hogy ropogós héja, de puha belseje legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is