Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Tejfölös puha kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a tejfölös kifli puha, foszlós tésztájával igazi családi kedvenc. Könnyen formázható, akár kiflinek, zsemlének vagy más péksüteménynek is elkészíthetjük. Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad. Elkészítés lépései Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. Hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a burgonyapelyhet, a sót, az olajat és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Ez a tejfölös kifli puha, foszlós tésztájával igazi családi kedvenc. Könnyen formázható, akár kiflinek, zsemlének vagy más péksüteménynek is elkészíthetjük. Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad.

Elkészítés lépései

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a burgonyapelyhet, a sót, az olajat és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk.
  3. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  4. A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, és ízlés szerint kiflivé, zsemlévé vagy más formává alakítjuk.
  5. A tetejüket tejjel lekenjük, majd újabb 20 percig pihentetjük.
  6. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó rácson, gőz felett (alul egy tepsiben vízzel) kb. 15 perc alatt megsütjük.

Tipp

A burgonyapehelynek köszönhetően a kiflik másnap is puhák maradnak. Ha szeretnénk, a tetejüket megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal vagy lenmaggal. A gőzös sütési technika hasonló a francia péksüteményeknél alkalmazott módszerhez, amely segít a roppanós héj és puha belső kialakításában.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is