Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Tejszínes csokoládétorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Elkészítés Ez a torta egy klasszikus, kakaós piskótából és könnyű csokoládés krémből áll, amelyet tejszínhab tesz igazán ünnepivé. Egyszerű elkészíteni, mégis látványos és finom desszert lesz belőle. Piskóta A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra verjük. Apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

A krémhez

A bevonáshoz, a tetejére

A díszítéshez

A közepére

Elkészítése

Elkészítés

Ez a torta egy klasszikus, kakaós piskótából és könnyű csokoládés krémből áll, amelyet tejszínhab tesz igazán ünnepivé. Egyszerű elkészíteni, mégis látványos és finom desszert lesz belőle.

Piskóta

  1. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  2. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra verjük.
  3. Apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is, majd tovább verjük.
  4. A száraz hozzávalókat fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabos masszába.
  5. A tésztát 26 cm-es kapcsos formába öntjük, és 180 fokon készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Krém

  1. A pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd sűrűre főzzük.
  3. A forró pudingban felolvasztjuk a csokoládét, majd a krémet teljesen kihűtjük.
  4. Rummal ízesítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a pudingos krémmel, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

Összeállítás

  1. A kihűlt kakaós piskótát három lapra vágjuk.
  2. A lapokat betöltjük a krémmel, és az oldalát is bevonjuk vele.

Díszítés

  1. A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, majd a torta tetejét bevonjuk vele.
  2. Megvárjuk, amíg megszilárdul.
  3. A tejszínt felverjük, és ezzel díszítjük a tortát.

Tipp

A piskótát könnyebb szeletelni, ha egy éjszakát pihentetjük. A rummal bátran ízesíthetjük a krémet, de gyerekeknek inkább hagyjuk el belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is