Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a klasszikus linzertészta egy igazi alaprecept, amelyet szinte mindenki ismer és szeret. Variálhatjuk kedvünk szerint: különféle formákra szaggathatjuk, lekvárral, krémmel tölthetjük, vagy akár önmagában is élvezhetjük. Tészta elkészítése A hozzávalókat – margarint, porcukrot, tojást, lisztet, sütőport, sót és opcionálisan reszelt citromhéjat – alaposan összegyúrjuk. A tésztát cipóvá formáljuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.08.19.

Hozzávalók

Elkészítése

Ez a klasszikus linzertészta egy igazi alaprecept, amelyet szinte mindenki ismer és szeret. Variálhatjuk kedvünk szerint: különféle formákra szaggathatjuk, lekvárral, krémmel tölthetjük, vagy akár önmagában is élvezhetjük.

Tészta elkészítése

A hozzávalókat – margarint, porcukrot, tojást, lisztet, sütőport, sót és opcionálisan reszelt citromhéjat – alaposan összegyúrjuk. A tésztát cipóvá formáljuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Másnap a tésztát szobahőmérsékleten kicsit pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 8–10 perc alatt készre sütjük.

Tipp

A kihűlt linzereket rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint lekvárral, csokoládékrémmel vagy más töltelékkel rétegezhetjük. Légmentesen záródó dobozban sokáig eltartható, így előre is megsüthetjük ünnepekre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is