Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tündérsüti egy különleges, habos-pudingos töltelékkel készült sütemény, amelynek rácsos teteje nemcsak mutatós, hanem ropogós kontrasztot ad a krémes belsőnek. Másnapra az ízek szépen összeérnek, így hidegen a legfinomabb. Krém elkészítése A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2013.08.18.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

A tündérsüti egy különleges, habos-pudingos töltelékkel készült sütemény, amelynek rácsos teteje nemcsak mutatós, hanem ropogós kontrasztot ad a krémes belsőnek. Másnapra az ízek szépen összeérnek, így hidegen a legfinomabb.

Krém elkészítése

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tejfölös pudingba, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Reszelt citromhéjjal és rummal ízesítjük.

Tészta elkészítése

A margarint a porcukorral gépi habverő segítségével kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a margarinos-tojásos masszához adjuk. Kézzel egynemű, lágy tésztát gyúrunk, amely szükség esetén kevés liszttel még formázhatóbbá tehető.

Összeállítás és sütés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütésre. A tésztát két részre osztjuk, kb. 60-40% arányban. A nagyobbik részt lisztezett nyújtófával sütőpapíron a tepsi méretére (24*38 cm) nyújtjuk, majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe. Ráöntjük a krémes tölteléket. A kisebbik tésztából rudakat sodrunk, és rácsosan a krém tetejére helyezzük.

A süteményt körülbelül 40 percig sütjük. 30 perc elteltével érdemes ellenőrizni, és ha a rácsok túl gyorsan pirulnának, sütőpapírral lefedni. A sütés végén a töltelék még kissé rezgős lehet, de hűlés közben megszilárdul.

Tálalás

A teljesen kihűlt süteményt porcukorral megszórjuk, és tetszőleges szeletekre vágjuk. Másnapra az ízek összeérnek, ilyenkor a legfinomabb, jól lehűtve.

Tipp

A töltelék ízesítését variálhatjuk vaníliával vagy narancshéjjal is. Ünnepi alkalmakra mutatós díszítéssel, például cukormázzal vagy gyümölccsel is feldobhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is