Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A retro sós ropi egy igazi klasszikus nassolnivaló, amely visszahozza a régi idők hangulatát. Könnyen elkészíthető, ropogós és ízletes, ráadásul egyszerű hozzávalókból áll össze. Vendégvárónak, filmezéshez vagy akár csak egy pohár ital mellé is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a finomra reszelt füstölt sajtot, a joghurtot, sóval és borssal ízesítjük. Az így kapott tésztát legalább 30 percre hűtőbe tesszük pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.

Formázás

A megpihent tésztát négy részre osztjuk, majd sütőpapíron egyenként kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, lehetőleg téglalap alakban, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután éles késsel vagy pizza szeletelővel hosszú, kb. 20 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ha van metéltvágó, azzal is szépen formázható, de akár egy vonalzó mentén is dolgozhatunk, hogy a pálcikák egyenletesek legyenek. A csíkokat kicsit szellősebbre igazítjuk, hogy sütés közben ne ragadjanak össze.

Sütés

A tésztacsíkok tetejét tojássárgájával lekenjük, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, majd előmelegített 180 fokos sütőben 10–12 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A klasszikus ízvilág mellett kipróbálhatjuk köménymaggal, mákkal vagy reszelt sajttal is a tetején. Frissen a legropogósabb, de jól záródó dobozban néhány napig is eltartható, így előre is elkészíthetjük vendégvárónak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is