Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A barackos-túrós pite habsipkával egy igazi ünnepi sütemény, amely három rétegben nyújt élményt: omlós kakaós tészta az alapon, gyümölcsös-pudingos és túrós réteg a közepén, valamint könnyű, cukorsziruppal stabilizált hab a tetején. Látványos és különleges desszert, amelyet érdemes előre elkészíteni, mert hűtve még szebben szeletelhető.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.18.

Tésztához

Töltelékhez

Tojáshabhoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a masszát fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Sütőpapíron körberajzoljuk a 24 cm-es tortaformát, és ehhez a mérethez nyújtjuk és vágjuk ki a tésztát, majd a formába helyezzük. Villával megszurkáljuk, és 8–10 perc alatt félig megsütjük, ügyelve, hogy a teteje ne piruljon meg.

Barackos-pudingos réteg

A barackkonzervből 2–3 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük. A pudingport kevés vízzel és a mézzel simára keverjük, majd a gyümölcspürével összefőzzük, amíg sűrű masszát kapunk.

Túrós réteg

A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a felkockázott zsemlebél darabokat és a reszelt citromhéjat. A félretett barackokat apró kockákra vágjuk, és a masszába forgatjuk.

Rétegezés és sütés

A félig megsült tésztára először a barackos-pudingos réteget simítjuk, majd rákenjük a túrós keveréket. A sütőt ekkor 150 °C-ra állítjuk, és a pitét további 15–20 percig sütjük.

Habsipka elkészítése

A cukrot és a vizet sziruppá főzzük, majd langyosra hűtjük. A tojásfehérjékből félig kemény habot verünk, és a szirupot lassan hozzácsorgatva kemény habbá dolgozzuk. A sütőt 130 °C-ra állítjuk, és a félig kész pite tetejére habzsákból vagy kanállal tetszőleges mintázatban felhalmozzuk a tojáshabot. Körülbelül 15–20 percig szárítjuk, nem pirítjuk.

Tipp

A pite teljes kihűtés után szépen szeletelhető, másnapra az ízek még jobban összeérnek. Ha különösen mutatósra szeretnénk, a habot habcsókszerűen csúcsosra húzhatjuk a kanál hátával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is