Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Szárnyas receptek

Sörös kakas

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sörös kakas tartalmas, ízletes fogás, ahol a hús a zöldségekkel és a sörrel együtt lassan párolódik puhára. Különleges ízvilága miatt ünnepi alkalmakra és hétvégi ebédekre is remek választás, főleg nokedlivel vagy knédlivel tálalva.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
belubi
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Pácolás

A megtisztított, 1,5–2 kg-os kakast darabokra vágjuk, mint a pörkölt készítésénél. Egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk a karikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a felkarikázott vöröshagymát. Ízesítjük zúzott fokhagymával, borókabogyóval és apróra vágott petrezselyemzölddel. Felöntjük annyi világos sörrel, hogy ellepje a húst, majd letakarva, hűtőben egy éjszakán át érleljük.

Elkészítés

Másnap a pácléből kiemelt húsdarabokat forró olajon elősütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Az elősütött húsokra ráöntjük a visszamaradt zöldséges páclevet, lefedve puhára pároljuk. Ha szükséges, a végén utóízesítjük, majd kevés liszttel besűrítjük a mártást.

Tipp

Köretként a nokedli illik hozzá leginkább, de rizzsel vagy knédlivel is nagyon finom. Aki szereti a csípősebb ízeket, egy kevés erős paprikával gazdagíthatja a fogást.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
belubi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is