Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Csirkepaprikás gombával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkepaprikás gombával egy klasszikus magyar fogás, amelyben a puha csirkehús, a szaftos gomba és a tejfölös-paprikás szósz adja az étel gazdagságát. Galuskával vagy tésztával tálalva igazi házias ebéd, amely mindig nagy sikert arat.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A csirkét megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és feldaraboljuk, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk. A fokhagymát áttörjük.

Pörköltalap

A felkockázott szalonnát kisütjük, majd a zsírján üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot és az őrölt köményt, majd 8–10 percig pároljuk. Az edényt levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük kb. 2 dl vízzel, majd visszatesszük a tűzre.

Főzés

Beletesszük a csirkedarabokat, megsózzuk, és rövid lében pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, és együtt főzzük tovább, amíg a hús teljesen megpuhul. Ekkor a csirkét óvatosan kiszedjük, a szaftot pedig behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk, majd visszatesszük bele a húst.

Tálalás

Frissen kifőtt galuskával vagy széles metélt tésztával kínáljuk.

Tipp

Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a pörköltalaphoz kevés száraz fehérbort is adhatunk. A gombát ízlés szerint vegyesen, például csiperkéből és laskából is készíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is