Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Orgoványi rántott csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az orgoványi rántott csirkemell különlegessége a fokhagymás tejben történő pácolás és a hagymás tojásos bunda, amely kívül aranybarnára sül, belül pedig omlós marad. A szalonnába tekert burgonya köret krémes tejfölös mártással igazi laktató fogássá teszi.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Köret

Elkészítése

Pácolás és panírozás

A tejet összekeverjük egy zúzott fokhagymagerezddel és egy kevés sóval, majd ebben pácoljuk a csirkemell szeleteket 2-3 órán keresztül a hűtőben. A húst lecsöpögtetjük.

A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a tojást felverjük, és belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát. A csirkemellet először a pirospaprikás lisztbe, majd a hagymás tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.

Köret elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Mindegyiket betekerjük 1-1 szelet baconbe, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. 10 percig sütjük, hogy a szalonna kissé megpiruljon.

Közben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük 2,5 dl húslevessel, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A mártást a burgonyára öntjük, és további 10-15 percig sütjük.

Tálalás

A ropogós csirkemellet a szalonnás-tejfölös burgonyával kínáljuk.

Tipp

A pácolt csirkemell még omlósabb lesz, ha a pácolási időt egy éjszakára meghosszabbítjuk. A mártás ízét egy kevés reszelt sajt is gazdagíthatja.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is