Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az étel igazi különlegesség, ahol a sült burgonya hajóként szolgál a fűszeres túrónak és a marinált heringnek. Könnyű, mégis tartalmas fogás, amely előételként vagy vacsoraként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Burgonya előkészítése

A burgonyákat hosszában kettévágjuk, majd egy tepsibe helyezzük. Sóval és borssal megszórjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, végül friss oregánóval ízesítjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kívül ropogós, belül pedig puha nem lesz.

Túrókrém elkészítése

Amíg a burgonya sül, a ricottát vagy túrót ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és aprított fokhagymával. Finomra vágott snidlinget is keverünk bele, hogy friss, zöld ízt kapjon.

Összeállítás és tálalás

A megsült burgonyák tetejére minden darabra teszünk egy kanál fűszeres túrót, majd ráhelyezzük a kisebb darabokra vágott marinált heringfilét. Díszítésként friss kaprot vagy paprikával töltött zöld olívát is kínálhatunk mellé.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a túróhoz egy kevés reszelt citromhéjat is adhatunk, amely remekül kiemeli a hal frissességét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is