Elkészítése
Csirkemell előkészítése
A csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. Mindegyik szelet közepére egy darab brie sajtot és egy olívabogyót teszünk, majd feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük. A csirkemelleket egy tepsibe helyezzük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és ízlés szerint apróra vágott vöröshagymát is szórhatunk mellé.
Burgonya elkészítése
A burgonyákat alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és meglocsoljuk olívaolajjal. A csirkemellekkel együtt sütjük a tepsiben.
Sütés
A húst és a burgonyát előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 30 percig sütjük, amíg a csirkemell omlós és a burgonya kívül ropogós, belül puha lesz.
Tálalás
A sütés után a csirkemellekből eltávolítjuk a fogvájókat. Ízlés szerint egyben vagy szeletelve tálaljuk. A burgonyák tetejére egy-egy kanálnyi fűszeres ricottát kanalazunk, amely még gazdagabbá teszi az ételt.
Tipp
A csirkemell töltelékét variálhatjuk: a brie helyett camembert-t vagy füstölt sajtot, az olívabogyó helyett pedig aszalt paradicsomot is használhatunk, így mindig új ízélményt kapunk.
