Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Brie sajttal és zöld olívabogyóval töltött csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az elegáns, mediterrán hangulatú fogás a krémes brie sajttal és a pikáns zöld olívabogyóval igazi különlegességgé varázsolja a csirkemellet. A sült burgonya és a fűszeres ricotta kíséretében teljes, ízletes vacsora kerekedik belőle.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Csirkemell előkészítése

A csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. Mindegyik szelet közepére egy darab brie sajtot és egy olívabogyót teszünk, majd feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük. A csirkemelleket egy tepsibe helyezzük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és ízlés szerint apróra vágott vöröshagymát is szórhatunk mellé.

Burgonya elkészítése

A burgonyákat alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és meglocsoljuk olívaolajjal. A csirkemellekkel együtt sütjük a tepsiben.

Sütés

A húst és a burgonyát előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 30 percig sütjük, amíg a csirkemell omlós és a burgonya kívül ropogós, belül puha lesz.

Tálalás

A sütés után a csirkemellekből eltávolítjuk a fogvájókat. Ízlés szerint egyben vagy szeletelve tálaljuk. A burgonyák tetejére egy-egy kanálnyi fűszeres ricottát kanalazunk, amely még gazdagabbá teszi az ételt.

Tipp

A csirkemell töltelékét variálhatjuk: a brie helyett camembert-t vagy füstölt sajtot, az olívabogyó helyett pedig aszalt paradicsomot is használhatunk, így mindig új ízélményt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is