Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Töltött avokádó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött avokádó egyszerű, mégis különleges fogás, amely reggelire, vacsorára vagy vendégvárónak is tökéletes választás. A krémes avokádó, a sós sonka és a lágy tojás igazán jól kiegészítik egymást.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Avokádó előkészítése

Az avokádókat hosszában félbevágjuk, majd a mag mentén ejtett vágás után a két felet ellentétes irányba csavarjuk. A mag így könnyedén kivehető. A belsejéből egy kicsit kikaparunk, hogy helyet készítsünk a tölteléknek.

Töltelék összeállítása

A sonkát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk, majd az avokádó mélyedéseibe töltjük. A tetejére egy-egy tojást ütünk, majd az előmelegített sütőbe tesszük.

Sütés

A töltött avokádót 180 °C-on kb. 15 percig sütjük, amíg a tojás félig megszilárdul. Ezután reszelt sajttal megszórjuk, és további 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Tipp

Ha könnyedebb változatot szeretnénk, tojás nélkül is elkészíthetjük: ilyenkor a sonkát és a paradicsomot töltjük az avokádóba, majd sajttal megszórva sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is