Elkészítése
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tetszőleges mennyiségű, alaposan megmosott burgonyát teszünk. A krumplit héjastól szeleteljük fel a kívánt formára, majd megszórjuk fűszersóval és meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután kézzel átforgatjuk, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon a fűszer és az olaj. Ha szeretjük a mediterrán ízvilágot, tépkedett rozmaring levelekkel is megszórjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg a krumpli aranybarnára és ropogósra nem sül.
Tipp
Ha még izgalmasabbá szeretnénk tenni, süthetjük fokhagymagerezdekkel együtt, amelyek édesre karamellizálódnak a sütőben. A rozmaring helyett próbálhatjuk kakukkfűvel vagy oregánóval is, attól függően, milyen ízvilágot kedvelünk. A legjobb frissen, melegen tálalva, de hidegen is kiváló rágcsálnivaló.

