Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Kandírozott gyümölcsök

Kandírozott narancshéj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kandírozott narancshéj igazi karácsonyi klasszikus, de bármikor elkészíthető, ha szeretnénk egy kis extra ízt adni süteményeinknek. Az édeskés, mégis enyhén kesernyés íze különlegessé teszi a desszerteket, italokat és édességeket. Hosszú ideig eltartható, így mindig kéznél van, ha feldobnánk vele egy süteményt vagy desszertet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2015.12.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A narancsokat éles késsel négy cikkben meghámozzuk. A héjat ízlés szerint kockákra, csíkokra vágjuk, vagy kiszúrhatjuk apró formákkal is. A darabolt héjat vízbe áztatjuk három napig, közben naponta cseréljük a vizet.

Kandírozás

Az áztatás után a narancshéjat lemérjük, és ugyanannyi dkg cukrot adunk hozzá, mint amennyi a héj súlya. Egy edényben annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Három napon át, naponta 10 percig forraljuk – a vizet nem kell leönteni róla. A hatodik napon szép cukros bevonat képződik a narancshéjakon.

Szikkasztás és tárolás

Az utolsó forralás után szűrőkanállal sütőpapírra szedjük, és fél napig hagyjuk szikkadni. Időnként megrázogatjuk, hogy ne ragadjanak össze. Ha szeretnénk, még megszórhatjuk kristálycukorral, vagy keserű csokoládéba is márthatjuk a darabokat. Jól záródó üvegben vagy dobozban hónapokig eláll.

Tipp

A kandírozott narancshéj apróra vágva sütemények, kalácsok vagy kekszek tökéletes kiegészítője. Ha italokba tesszük, például forralt borba vagy teába, intenzíven kihozza a citrusos aromát. Csokiba mártva ajándéknak is kiváló, elegáns és ínycsiklandó finomság.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is