Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szedres Pavlova torta egy könnyű, elegáns desszert, amely a roppanós tojáshabon, a lágy tejszínhabon és a friss szedren alapul. Látványos és finom, így ünnepi alkalmakra vagy vendégvárónak is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Alap elkészítése

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Folyamatosan, lassan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd további 10 percig verjük, hogy fényes, stabil habot kapjunk. Ezután beleforgatjuk az étkezési keményítőt és az almaecetet.

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és az aljára egy kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A masszát a körön belül egyenletesen elsimítjuk. 100 °C-ra előmelegített sütő alsó harmadában, légkeveréssel kb. 80 percig sütjük. A sütés után a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék és díszítés

A hideg tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt tortaalap tetején elsimítjuk. A friss szedret egyenletesen elrendezzük rajta, porcukorral megszórjuk, és citromfű levelekkel díszítjük. A tortát azonnal tálaljuk.

Tipp

Ha változatosságra vágyunk, a szeder helyett málnával, eperrel vagy áfonyával is elkészíthetjük. A tejszínhabba keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat, ami még frissebb ízt ad a desszertnek. Ünnepi alkalmakra a tetejét reszelt fehér csokoládéval is megszórhatjuk, így még elegánsabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Orosz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is