Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Gombás-tejszínes hús knédlivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombás-tejszínes hús knédlivel egy tartalmas, selymes ízű étel, amely a cseh és szlovák konyha hangulatát idézi. A szaftos hús, a tejszínes-gombás mártás és a puha knédli együtt igazán laktató fogást alkot. Különlegesebb hétvégi ebédnek vagy vendégváró ételnek is kiváló.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Takacs Evi
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Hús és alap elkészítése

A karajt felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a húst, kissé lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul, közben ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.

Gombás-tejszínes mártás

Amikor a hús majdnem kész, hozzáöntjük a két konzerv gomba levét, és további fél órán át főzzük. Ezután a gombát is belekeverjük, és összeforraljuk. Ha már rotyog, hozzáadjuk az egyik tejszínt. A másik tejszínt a liszttel simára keverjük, és ezzel besűrítjük a mártást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálalás

Az elkészült gombás-tejszínes húst knédlivel kínáljuk, amely kiválóan magába szívja a selymes mártást. Köretként rizzsel is fogyasztható, de a klasszikus knédlis változat az igazi.

Tipp

A konzerv gomba helyett használhatunk friss gombát, ami még intenzívebb ízt ad. A mártást gazdagíthatjuk kevés fehérborral vagy friss petrezselyemmel is. Ha szeretnénk könnyebb változatot, a főzőtejszín egy részét joghurttal is helyettesíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Takacs Evi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is