Elkészítése
Hús és alap elkészítése
A karajt felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a húst, kissé lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul, közben ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
Gombás-tejszínes mártás
Amikor a hús majdnem kész, hozzáöntjük a két konzerv gomba levét, és további fél órán át főzzük. Ezután a gombát is belekeverjük, és összeforraljuk. Ha már rotyog, hozzáadjuk az egyik tejszínt. A másik tejszínt a liszttel simára keverjük, és ezzel besűrítjük a mártást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalás
Az elkészült gombás-tejszínes húst knédlivel kínáljuk, amely kiválóan magába szívja a selymes mártást. Köretként rizzsel is fogyasztható, de a klasszikus knédlis változat az igazi.
Tipp
A konzerv gomba helyett használhatunk friss gombát, ami még intenzívebb ízt ad. A mártást gazdagíthatjuk kevés fehérborral vagy friss petrezselyemmel is. Ha szeretnénk könnyebb változatot, a főzőtejszín egy részét joghurttal is helyettesíthetjük.
