Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Párizsi sertésborda

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A párizsi sertésborda a rántott hús egyik könnyedebb változata, amelyet palacsintatészta-szerű bundában sütünk ki. A hús kívül aranybarna és ropogós, belül pedig omlós marad. Egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós fogás, amely körettel együtt kiadós ebéd lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Elkészítés

A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk. 20 dkg lisztből, a tojásokból, a tejből és egy csipet sóból sűrű palacsintatésztát keverünk. A hússzeleteket először a maradék lisztbe, majd a tésztába forgatjuk, végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Tálalás

A párizsi bordát frissen, melegen tálaljuk. Köretként kiváló hozzá a sült újburgonya, párolt zöldség, de rizzsel vagy friss salátával is finom.

Tipp

A palacsintatésztába keverhetünk reszelt sajtot vagy aprított petrezselymet, így még különlegesebb ízt kap. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a bordákat sütőben, kevés olajjal is elkészíthetjük. Citromkarikával tálalva friss, üde ízt adhatunk az ételnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is