Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Habos epres

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A habos epres sütemény egy könnyű, friss desszert, amelyet a puha piskóta és a tejszínes-epres krém tesz ellenállhatatlanná. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis mutatós és ízletes. Tavaszi, nyári alkalmakra vagy egy gyors hétvégi édességnek is tökéletes.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.22.

Hozzávalók

Krém

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a lisztet, a sütőport és végül a vizet. Akkor jó a massza, ha könnyű, buborékos állagú. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az összetört epret. A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet.

Tálalás

A süteményt ízlés szerint friss eperszemekkel vagy tejszínhabcsíkokkal díszítjük.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a krémhez keverhetünk kevés vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat. A tetejét megszórhatjuk pirított mandulával vagy kókuszreszelékkel is. Hűtőben pár órát pihentetve a krém jobban megdermed, és szebben szeletelhető lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is