Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Padlizsános gombás szósz tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A padlizsános-gombás szósz egyszerűen elkészíthető, mégis gazdag ízvilágú étel. A tejszínes alapnak köszönhetően krémes, a padlizsán és a gomba párosa pedig tartalmas és laktató fogást eredményez. 500 g tésztához ideális mennyiség, így családi vacsorához is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.08.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Szósz elkészítése

A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, szeletelt gombát és a felkockázott padlizsánt, és együtt pirítjuk. Amikor kissé megpirultak, megsózzuk, így a zöldségek levet engednek. Egy kevés vizet öntünk alá, majd belekeverjük a citromlevet, a citromborsot és a fűszereket.

Krémesítés

Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tejszín nagy részét, a maradék fél decilitert pedig elkeverjük a keményítővel. Ha a tejszínes szósz forrni kezd, beleöntjük a keményítős keveréket is, majd egy forralás után levesszük a tűzről.

Tálalás

A szószt forró, sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk. 500 g tészta kísérőjeként pont elegendő.

Tipp

A szószt feldobhatjuk bazsalikommal vagy oregánóval, a tetejére pedig bármilyen sajt kerülhet: reszelt parmezán, gouda vagy feta is remekül illik hozzá. Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, adhatunk hozzá friss spenótlevelet is a főzés végén.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is