Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diós tórta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós torta egy klasszikus, elegáns sütemény, amely gazdag krémjével és puha tésztájával minden alkalmat ünnepivé tesz. A piskótalapok és a diós rétegek váltakozása különleges textúrát ad, a tetejét bevonó kakaós máz pedig koronája ennek a finomságnak. Születésnapokra, családi ünnepekre vagy vendégvárónak is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
garfy
Beküldte: 2013.08.23.

Piskóta

Diós lap

Krém

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját simára keverjük a cukorral. A két részt óvatosan összeforgatjuk, majd finoman belekeverjük a lisztet. Kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsiben megsütjük.

Diós lap elkészítése

A diós lapot ugyanúgy készítjük, mint a piskótát, csak a liszt nagy részét darált dióval helyettesítjük. A diót fokozatosan adagoljuk a masszához, a lisztet pedig utoljára keverjük bele. Ezt is kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük meg.

Krém elkészítése

Kevés tejben simára keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, és fokozatosan felöntjük a maradék tejjel. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a hideg krémhez. Végül belekeverjük a darált diót.

Összeállítás és befejezés

A megsült lapokat tetszés szerint kettévágjuk, ha elég magasak. Rétegezve összeállítjuk: egy diós lapra krémet kenünk, rá egy piskótalapot teszünk, majd ismét krém következik. Így rétegezzük, amíg a lapok elfogynak. A tetejére mindig krém kerüljön. A maradék vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót, és a hideg krém tetejére öntjük bevonatként.

Tipp

A torta íze másnapra még jobban összeér, ezért érdemes előre elkészíteni. A krémbe kevés rumaromát vagy reszelt narancshéjat is keverhetünk, hogy különlegesebb ízt kapjunk. A tetejét megszórhatjuk durvára vágott dióval vagy csokiforgáccsal, így még mutatósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
garfy
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is