Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Áfonyás deszertszív

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az áfonyás desszertszív egy mutatós és könnyed sütemény, amely szív alakú formájának köszönhetően különleges alkalmakra is ideális. A rumos-kávés piskóta, a mascarponés-áfonyás krém és a színes máz együtt egy harmonikus, édes és enyhén gyümölcsös desszertet alkot. Ünnepi asztalra vagy romantikus meglepetésnek is kiváló.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.23.

Hozzávalók

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

Alap elkészítése

A piskótát összegyúrjuk a kávéval, rummal, margarinnal és vanília aromával. A masszát a 24 cm átmérőjű szív alakú tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eligazítjuk.

Krém elkészítése

A mascarponét összekeverjük az áfonyadzsemmel. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd a krémsajtos keverékhez adjuk. Az elkészült krémet a piskóta tetejére simítjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Máz és befejezés

A porcukrot a citromlével, az ételfestékkel és a tojásfehérjével simára keverjük, amíg nem túl folyós masszát kapunk. A tortát a formából kivesszük, szervírozó tálra helyezzük, bevonjuk a mázzal, majd hűtőben hagyjuk szikkadni, hogy a bevonat megkössön.

Tipp

Az áfonyadzsem elkészíthető házilag is: a friss áfonyát kevés barna cukorral, vörösborral, citromlével és fahéjjal főzzük, majd keményítővel sűrítjük. Így intenzívebb ízt kapunk, mint a bolti változattal. A mázat díszíthetjük friss áfonyaszemekkel vagy reszelt citromhéjjal is, így még elegánsabb lesz a végeredmény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is