Elkészítése
Tészta elkészítése
A kenyérsütőgép tartályába öntjük a tejet, a kefirt, a tojást és az olajat. Erre szórjuk a sóval elkevert lisztet, majd a tetején mélyedést készítünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot.
A megkelt, lágy tésztát kivesszük, olajjal megkent sütőpapíron kissé átgyúrjuk, majd letakarva további 1 órán át kelesztjük.
Sütés
A tésztából kézzel darabokat veszünk ki, olajos kézzel kissé ellapítjuk, közepüket elvékonyítjuk, majd forró olajban sütjük. Először lefedve sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük. A kész lángosokat papírtörlőn lecsepegtetjük.
Tálalás
A lángosokat ízlés szerint fokhagymás vízzel, tejföllel vagy reszelt sajttal kenjük, szórjuk meg.
Tipp
A tésztába reszelhetünk egy kevés főtt burgonyát is, így még puhább lesz. Feltétként kipróbálhatjuk sonkával, lilahagymával vagy akár görög joghurttal is, ha könnyedebb változatra vágyunk. A lángosokat frissen a legfinomabb tálalni, de rövid ideig újramelegítve is élvezhető marad.

