Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Fokhagymás oldalas

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fokhagymás oldalas egy igazi magyaros klasszikus, amely ropogósra sült húsával és intenzív ízeivel hódít. A fokhagyma és a köménymag adja meg jellegzetes aromáját, a zsírban sütve pedig szaftos, omlós falatokat kapunk. Hidegen és melegen egyaránt kiváló.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés és főzés

Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, majd alaposan befűszerezzük sóval, borssal és köménymaggal. A fokhagymát megtisztítjuk, és a hús mellé tesszük egy lábasba. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzni kezdjük.

Sütés

Amikor a víz elfő, hozzáadjuk a zsírt. Ezután addig sütjük, amíg az oldalas szép pirosra és ropogósra nem sül.

Tálalás

Melegen petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével kínáljuk, de hidegen is nagyon finom, friss zöldségekkel és ropogós kenyérrel.

Tipp

Ha különlegessé tennénk, sütés közben egy kevés sört is önthetünk alá, amely még intenzívebb ízt ad. Füstölt fűszerpaprikával vagy friss rozmaringgal is gazdagíthatjuk. Hidegen felszeletelve hidegtál részeként is remek választás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is