Elkészítése
Előkészítés és főzés
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, majd alaposan befűszerezzük sóval, borssal és köménymaggal. A fokhagymát megtisztítjuk, és a hús mellé tesszük egy lábasba. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzni kezdjük.
Sütés
Amikor a víz elfő, hozzáadjuk a zsírt. Ezután addig sütjük, amíg az oldalas szép pirosra és ropogósra nem sül.
Tálalás
Melegen petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével kínáljuk, de hidegen is nagyon finom, friss zöldségekkel és ropogós kenyérrel.
Tipp
Ha különlegessé tennénk, sütés közben egy kevés sört is önthetünk alá, amely még intenzívebb ízt ad. Füstölt fűszerpaprikával vagy friss rozmaringgal is gazdagíthatjuk. Hidegen felszeletelve hidegtál részeként is remek választás.
